niesztampowe wykorzystanie produktów kuchennych
Porady i ciekawostki kulinarne

Zaprzyjaźnij się z solą!

Czy sól jest zdrowa? Różnie mówią – że to biała śmierć (obok cukru i innych takich), ale też że jest niezbędna do naszego funkcjonowania. Zdrowy rozsądek podpowiada, by z nią nie przesadzać i tego na pewno należy się trzymać.

Z kuchni do łazienki

Gdy kupiłam sól himalajską, został mi ogromny zapas soli „zwykłej”. Kilka dobrych miesięcy stał w słoiku z tyłu szafki i już nawet chciałam się go pozbyć. I właśnie wtedy mnie olśniło! Tak bardzo lubię wykorzystywać naturalne produkty do codziennie pielęgnacji i używałam do peelingu soli himalajskiej, to dlaczego nie wykorzystać też tej kamiennej? I powiem Wam szczerze – sprawdziła się doskonale! A jaka duma! Wielka radość, że nie zmarnowałam tego, na co wcześniej wydałam pieniądze oraz że nie muszę wydawać kolejnych na żel z peelingiem. Podwójna wygrana! Niesztampowo wykorzystałam tę sól i uważam, że to było świetne posunięcie. W najbliższym czasie podzielę się z Wami kolejnymi pomysłami na naturalne peelingi.

5 4 votes
Article Rating

Może to Cię zainteresuje...

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Kama
Kama
5 lat temu

Super pomysł. Też mi ostatnio zalega ta zwykła sól, a nie lubię wyrzucać żywności do kosza…

Anna
Anna
3 lat temu

W temacie soli polecam takze sol czarna – daje aromat jajka, ciekawa sprawa, szczegolnie dla wegan.