sałatka ze szpinakiem fetą i truskawkami
Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, fetą i truskawkami z polewą balsamiczną

Już wiesz, jakie smaki najlepiej razem pasują? Nasz przepis na sałatkę ze szpinakiem, fetą i truskawkami z polewą balsamiczną to mieszanka smaków, która z pewnością Cię zaskoczy! 

Czy wiesz, że szpinak i truskawki to idealne połączenie? W połączeniu z wyrazistą fetą i słodką polewą balsamiczną, ta sałatka zachwyci Twoje kubki smakowe. Czy jesteś gotowy, by zanurzyć się w smaku lata?

Składniki na sałatkę ze szpinakiem

Oto lista niezbędnych produktów:

– szpinak baby (150g),

– feta (100g),

– truskawki (250g),

– cebula (1 mała),

– pomidor (1 sztuka),,

– oliwa z oliwek (2 łyżki),

– ocet balsamiczny (2 łyżki),

– miód (1 łyżeczka),

– sól (do smaku),

– pieprz (do smaku).

Przygotowanie sałatki ze szpinakiem

Łatwiej być nie może! 🙂

1. Szpinak baby oraz truskawki umyj i osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.

2. Pokrój ser feta oraz cebulę i pomidor na mniejsze kawałki.

3. Wymieszaj w misce szpinak baby, pokrojone truskawki, fetę, pomidor i cebulę.

4. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz. Polewa balsamiczna jest już gotowa!

5. Dodaj polewę balsamiczną do pozostałych składników sałatki ze szpinakiem.

Ta sałatka ze szpinakiem to jedna z moich ulubionych przekąsek. Uwielbiam ją zarówno za smak, jak i możliwość szybkiego przygotowania. Jest także idealna na lekki lunch lub kolację.

5 3 votes
Article Rating

Może to Cię zainteresuje...

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments